- Din guide til dessert opskrifter

Dessert opskrift

jan
15

Crêpes med æbler og karamelsauce

Oprettet af admin on januar 15th, 2012 at 12:31 pm

crepesDenne Crêpes opskrift er en lille kaloriebombe af en dessert, men nogle gange er du bare nødt til at forkæle dig selv med noget himmelsk.

Du skal bruge følgende ingredienser til Crêpes med æbler og karamelsauce:

125 g mel
2 stk æg
2 ½ dl sødmælk
30 g smør

Fyld:
1 kg æbler
200 g sukker
1 tsk revet citronskal
1 tsk garam masala
1 tsk stødt kanel
½ tsk revet muskatnød

Karamel sauce:
60 g smør
45 g brun farin
70 g lys sirup
1 kop piskefløde
2 dl creme fraiche

Sådan laver du Crêpes med æbler og karamelsauce:


Pandekager:
Hæld melet i en skål. Bland æg og mælk og pisk det gradvist i melet, indtil dejen er glat og uden klumper. Bland smeltet smør i. Hæld blandingen i en kande, dæk til og lad stå i ca 30 minutter.
Mens blandingen hæver laves æble indholdet og karamel sauce.

Varm en lille non-stick gryde over medium varme og smelt lidt smør. Hæld noget dej på panden. Vend kagen med en spatel, når det er størknet på overfladen. Lav cirka 10 pandekager. Smør gryden hvis det er nødvendigt. Læg pandekagerne på et stort rundt fad eftersom du bliver færdige med dem og spred lidt af det varme æblefyld oven på hver pandekage. Dette resulterer i en høj stak pandekager med æblefyld i mellem. På toppen af den sidste ​​pandekage tilføjer du 2 dl creme fraiche og topper det hele med med karamel sauce.

Fremgangsmåden til æblefyldet:
Skræl æblerne, fjern kernen og skær æblerne i skiver. Tilsæt æblerne en smule sukker og revet citronskal i en stor tykbundet gryde. Kog dem over medium varme og omrør indtil de begynder at blive purerede, mens der stadig er nogle klumber. Tilsæt krydderier og sukker efter smag.

Fremgangsmåden til karamel sauce:
Kom alle ingredienserne til karamel saucen i en gryde og lad det simre under konstant omrøring. Lad det simre i 1 minut under omrøring. Tag gryden af varmen.

GD Star Rating
loading...

Skriv et svar

  1.  

    |