- Din guide til dessert opskrifter

Dessert opskrift

apr
02

Crepe Suzette – Dessertpandekager

Oprettet af admin on april 2nd, 2013 at 8:15 pm

Her viser vi dig hvordan man laver Crepe Suzette, den verdensberømte franske dessert crepes. Pandekagerne bliver ofte serveret flamberet, men her vælger vi at lave en god orange sauce uden alkohol i. Flødeskum eller is og friske bær er også ganske dejlige til pandekagerne. Denne opskrift er nok til 4 personer og tager cirka 45 minutter at lave.

Du skal bruge følgende ingredienser til Crepe Suzette:

100 g mel
2 dl fløde
1 dl mælk
4 æg
Skallen af 1 citron

Orange Sauce
100 g smør
1 ½ dl sukker (ca. 90 g)
3 spsk citronsaft
1 ½ dl appelsinjuice

Tilbehør
3 dl fløde
2 spsk sukker
16 jordbær delt i to

Sådan laver du Crepe Suzette:


1. Smelt smør ved middel varme. Pisk ingredienserne til dejen og tilsæt den svagt afkølede smør.

2. Lad dejen hvile i ca 30 minutter. Det er vigtigt for at få et godt resultat.

Bagning af pandekagerne:
3. Steg tynde pandekager på middel varm stegepande. Vend dem, når de er størknet på toppen og har fået pn og gylden brun farve på undersiden. Fold dem i fire og hold dem varme i et ildfast fad.

Orange Sauce:
4. Bland ingredienserne til saucen i en gryde og lad det simre. Hæld orange sauce’en over pandekagerne lige før servering.
Vil du flambere pandekagerne? Se tips nedenfor.

Tilbehør:
5. Pisk fløde med lidt sukker indtil du får en dejlig luftig fløde. Put flødeskummen (is smager også godt!) på den varme Crepe Suzette. Skær nogen jordbær eller andre bær i halve og server til pandekagerne.

Historien bag Crepe Suzette:
Disse dejlige dessert pandekager bliver ofte serveret flamberet. Denne idé kom til ved et uheld, da en 14-årig tjener, Henri Carpentier, ville servere en pandekagedessert til prinsen af ​​Wales (Edward VII), men pandekager gik ved et uheld i flammer. Men prinsen kunne lide, hvad han så – og smagte – og resten er historie.
Hvis du ønsker at servere pandekager flamberet, kan du hælde en lille smule likør over pandekagerne, lad det blive varmt og antændelige før servering. Husk at udvise forsigtighed!


 

GD Star Rating
loading...

Skriv et svar

  1.  

    |