- Din guide til dessert opskrifter

Dessert opskrift

dec
16

Ostekage med passionsfrugt

Oprettet af admin on december 16th, 2012 at 12:46 pm

Opskrift på en sund og god ostekage med eksotisk passionsfrugt. Kagen er god både til kaffe og dessert. Husk at afregne tid til at fryse kagebunden, og at den bør tø i et køleskab i 3 timer efter, at kagen er klar. Kagen kan med fordel laves dagen før eller om morgenen den dag, den skal serveres.

Ingredienser

Nøddebund
2 æggehvider
100 g sukker
130 g malede hasselnødder og / eller mandler

Passionsfrugtcreme
400 g natural flødeost til bagning
50 g kvark/fromage blanc
300 g sukker
½ vaniljestang
1 ½ dl passionsfrugt juice
1 lime (saft af)
5 ark husblas
3 dl fløde

Passionsfrugtgelé
130 g passionsfrug juice
1 appelsin (saft af)
½ lime (saft af)
1 ¼ dl vand
75 g sukker
1 tsk majsstivelse
4 ark husblas

Pynt
100 g blåbær
½ passionsfrugt

Sådan laver du ostekage med passionsfrugt:


1. Forvarm ovnen til 180 ° C.  Placer hasselnødder på en bageplade og rist dem i 5-10 minutter, og fjern efterfølgende skallerne med en fugtig køkkenrulle. Hak nødderne i en foodprocessor.

2. Pisk æggehvider og sukker til marengs og hæld de knuste hasselnødder i. Hæld massen i en kageform af cirka 24 cm i diameter. Bag nøddebunden i 10 minutter og afkøl.

Passionsfrugtcreme
3. Hæld flødeost, kvark, sukker og vanille i en foodprocessor. Pisk sammen. Opløs husblas i koldt vand. Pres saften af en lime, og varm limesaften.

4. Tilsæt husblas og frugtjuice og bland sammen. Bland dette ind i den blanding du netop har lavet. Pisk fløden til flødeskum og bland forsigtigt i. Fordel cremen over nøddebunden og frys kagen

Passionsfrugtgelé
5. Frugtsaft og sukker koges op. Opløs husblas i koldt vand. Opløs majsstivelse i lidt koldt vand, hæld det i den varme blanding, og lad det hele koge videre i 2 minutter. Tilsæt husblas og rør sammen. Sæt geléen et koldt sted, til den begynder at stivne.

6. Tag ostekagen ud af fryseren og anbringe geléen på kagen, men kagen er kold. Fjern kageformen ved at anbringe et varmt håndklæde omkring formen af kagen til kagen slipper siderne. Sæt kagen på et serveringsfad og lad den tø op i køleskabet i ca. 3 timer. Pynt kagen med frisk frugt og bær.


GD Star Rating
loading...

Skriv et svar

  1.  

    |