- Din guide til dessert opskrifter

Dessert opskrift

nov
27

Othellolagkage

Oprettet af admin on november 27th, 2011 at 12:04 pm

othellolagkageOthellolagkage er en af de absolut mest populære lagkager og et af de ubetinget største hits hos bageren. På arbejdspladser og kontorer rundt omkring er det ofte også den lagkage man som oftest vælger at forkæle sine medarbejdere og kollegaer med, hvis det er noget der virkelig skal fejres. Men det er ikke kun bageren, der kan lave en Othello lagkage. Det kan du også selv! Og det er faktisk forholdsvis ligetil. Du skal blot følge nedenstånde Othellolagkage opskrift. Opskriften er til 12 personer og du skal bruge følgende ingredienser til Othellolagkagen:

3 Lagkagebunde

Creme:
3 Husblasblade
2 Æggeblommer
1 spsk. Sukker
1 spsk. Maizena majsstivelse
2.5 dl. Sødmælk
0.5 vanillestang
2 dl. Piskefløde 38%
100 gram makroner

Pynt:
100 gram Mørk chokolade 44%
125 gram Ren rå marcipan

Såsan laver du en Othellolagkage:


1. Læg husblas i blød i koldt vand.

2. Dernæst piskes æggeblommer, sukker, maizena og mælk sammen i en gryde. Vanillestangen flækkes, og kornene skrabes ud. De kommes nu i æggemassen sammen med stangen. Bring cremen i kog under piskning og tagstraks af varmen.

3. Vrid vand ud af husblasen og rør den i den varme creme. Afkøl cremen til den er halv stiv og tag vanillestangen op.

4. Pisk fløden stiv og vend i cremen. Chokoladen smeltes og smøres på den ene lagkagebund.

Lagkagen lægges sammen og der fordeles således:
1. bund, 1/3 creme, makroner, 1/3 creme

2. bund, 1/3 creme og øverst chokoladebunden.

3. Rul marzipan ud mellem 2 stykker bagepapir til en lang strimmel som lægges rundt om lagkagen.

4. Pynt Othellolagkagen med flødeskum rundt i kanten af lagkagen og/eller små klatter flødeskum på toppen.

Din Othello lagkage skal trække 3 -4 timer i køleskab eller til næste dag inden servering.

GD Star Rating
loading...
Othellolagkage, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Skriv et svar

  1.  

    |