- Din guide til dessert opskrifter

Dessert opskrift

feb
15

Krydderkage

Oprettet af admin on februar 15th, 2012 at 5:13 pm

Krydderkage er en af de ubetinget største hits, når der skal bages hjemme i køkkenet, på højde med kager som kiksekage, marmorkage, chokoladekage, banankage osv. Man ved, at krydderkage er en kage, som stort set alle kan lide, og den er ret nem at gå til. Der findes flere forskellige krydderkage opskrifter på nettet, men denne her er en rigtig god opskrift på en god gammeldags krydderkage, som med sikkerhed vil bringe stor glæde uanset hvem du serverer den for. Opskriften på krydderkagen her er med rosiner, men det kan naturligvis undlades, hvis ikke man er til rosiner. Opskriften her giver til 2 små eller 1 stor krydderkage.

Du skal bruge følgende ingredienser til din krydderkage:

175 gr smør
75 gr brun farin
100 gr sukker
1 æg
250 gr hvedemel
1 tsk natron
1 tsk allerhånde
1 tsk ingefær
2 tsk kanel
1 tsk kardemomme
1 tsk stødt nellike
2 dl mælk

1-2 håndfulde jumborosiner (kan undlades)
Smør til formen

Sådan laver du krydderkagen:


1. Sukker og smør røres godt sammen, hvorefter ægget tilsættes.

2. Mel sigtes sammen med natron, og det puttes sammen med den masse du lige har lavet sammen med alle krydderierne nævnt ovenfor.

3. Sørg for at røre dejen godt, hvorefter du tilsætter mælken.

4. Har du valgt at tilsætte rosiner til krydderkagen røres disse i nu.

5. Tag en eller to forme og smør dem med lidt smør. Put så dejen i. Bag i cirka 1 time ved 175 grader i en forvarmet ovn. Tjek om kagen har fået nok ved at stikke et træspyd eller kødnål ned i midten af kagen. Er der ikke noget, som hænger ved, er krydderkagen færdig.

6. Lad kagerne køle lidt af og tag dem herefter ud af formene og lad dem køle lidt igen.

 

GD Star Rating
a WordPress rating system
Krydderkage, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Skriv et svar

One Response to Krydderkage

  1.  

    |