Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/dessertunivers.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/dessertunivers.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/dessertunivers.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600
Dessertunivers.dk

- Din guide til dessert opskrifter

Dessert opskrift

jun
09

Kiksekage

Oprettet af admin on juni 9th, 2012 at 8:18 pm

KiksekageKiksekage – findes der nogen, der ikke er vild med denne herlige kage? Jeg husker mine fødselsdage som helt ung, hvor min mor skulle bage, når jeg fik mine klassekammerater besøg. Hun lavede kiksekage hvert år, og jeg husker mine klassekammerater altid var helt vilde, når den blev serveret 🙂 Dette er desværre ikke min mors gamle opskrift, men denne her er mindst lige så god. God fornøjelse med den!

Du skal bruge følgende ingredienser til kiksekage:

150 g smør
300 g god mørk chokolade
1 dl flormelis
2 pasteuriserede æggeblommer
20 firkantede vaniljekiks

Sådan laver du kiksekage:


1. Smelt først smørret og tag derefter gryden af varmen.
2. Hak dernæst chokoladen i små stykker og rør de små stykker ud i smørret til chokoladen er smeltet.
3. Rør flormelis og æggeblommer i den lune chokoladeblanding – jeg piskede godt til for at få en fin blank creme uden klumper.
4. Beklæd en lille smal form – f.eks. en lille sandkageform – med plastfilm eller bagepapir.
5. Fordel først et tyndt lag chokolade i bunden af den smalle form. Læg så et lag kiks, chokolade og igen kiks. Fortsæt på denne måde og slut af med et lag chokolade til sidst.

Stil til sidste kiksekagen i køleskabet til næste dag og sørg for at den er dækket til.

Som med is skæres kiksekagen bedst, hvis den har været ude af køleskabet en halvtimes tid inden servering.

Derefter har du en af de absolut lækreste kager, man kan få.

Det er slutteligt værd at nævne, at man selvfølgelig skal huske at bruge pasteuriserede æg i kiksekagen, da kagen ikke bliver bagt og eventuel salmonella bliver dermed ikke dræbt. Flere kan formentlig huske sagen for en del år siden, da en nabo i bedste hensigter havde bagt en kiksekage til sin nabo, og da vedkommende havde glemt at bruge pasteuriserede, endte det desværre helt galt for familien. Så husk det nu – Brug altid pasteuriserende æg når du skal bage en kiksekage og brug kun kiksekage opskrift, hvor dette er nævnt 🙂


GD Star Rating
loading...

Skriv et svar

2 Responses to Kiksekage

  1.  

    |

  2. Hej

    Tak for opskriften på kiksekage – det var jo en tur down memory lane at se den opskrift. Jeg har ikke fået det i snart 25 år, men kan tydeligt huske min mor sendte dem til mig da jeg var barn og gik på efterskole.

    Den må jeg prøve at lave 🙂

    GD Star Rating
    loading...
    • Velbekomme Christian 🙂 Jeg tror, det er en kage, som de fleste af hos har en del gode barndomsminder omkring 🙂

      GD Star Rating
      loading...