- Din guide til dessert opskrifter

Dessert opskrift

feb
14

Gulerodskage

Oprettet af admin on februar 14th, 2012 at 9:43 pm

Gulerodskage er for mange deres absolutte favoritkage. Selv om gulerodskagen ikke hører til den aller mest usunde slags og den ikke drypper med remonce og andet snask, så er det alligevel en kage, som er et ubestridt hit blandt mange. Der skal en del forskellige ingredienser til for at lave en gulerodskage, men det er bestemt det hele værd!

Ingredienser i den lækre gulerodskage opskrift:

450 g brun farin
3 dl majsolie
6 æg
415 g mel
1½ tsk vaniliesukker
3 tsk bagepulver
1½ tsk natron
1 tsk salt
3 tsk kanel
565 gram reven gulerod
75 gram hakkede nødder (du kan bruge valnødder eller andre nødder)

Ingredienser til glasur:

200 g flødeost
125 g blødt smør
250 g flormelis
1 tsk vanilie
evt revet citronskal/saft

Ovnen forvarmes til 185 grader.

Sådan sammensætter du din gulerodskage:


1. Start med at piske den brune farin og olie sammen i en skål. Tilsæt æg til dette og pisk godt.

2. Bland nu alle de tørre ingredienser sammen og put dem ned i skålen med farin, olie og æg og rør godt rundt.

3. Nu tilsættes gulerod og nødder.

4. Blandingen hældes i en springform som gerne skal være mellem 20-30 cm. Bag gulerodskagen i 35-45 minutter og tjek om gulerodskagen er færdig ved at stikke en kødnål el. lign. i midten af kagen. Hvis ikke der hænger noget på kødnålen, når den kommer op, er kagen færdig. Du kan risikere at kagen skal have væsentligt længere alt afhængig af ovnen.

5. Lad din bagte gulerodskage køle af, hvorefter glasuren kommes på. Mangler du lidt modspil til den lidt fede kage, kan du overveje at smage til med citronsaft.

 

 

GD Star Rating
loading...

Skriv et svar

  1.  

    |