- Din guide til dessert opskrifter

Dessert opskrift

nov
08

Fyldt varm chokoladekage

Oprettet af admin on november 8th, 2011 at 6:05 pm

Du skal bruge følgende ingredienser til en fyldt varm chokoladekage:

125 g madlavningschokolade
50 g smør
40 g rismel
40 g mandler
2 æggeblommer
2 æggehvider
80 g sukker
1 spsk flormelis til at drysse

mørk hemmelighed:
100 g madlavningschokolade
2 spsk piskefløde

Karamelchokolade sauce:
1 kop sukker
1 kop vand
1 stykke vanillebønne
1 stk hele nelliker
1 spsk kakao
3 spsk Grand Marnier

8 forme hver på 1,5 ml
Ovn: 180 ° C ca. 15 minutter


1. Varm smør, tilsæt bidder af chokolade og lad det smelte.

2. Tilsæt rismel og hakkede mandler, rør godt. Tilsæt æggeblommer.

3. Pisk marengs af æggehvider og sukker. Vend dette i dejen til slut.

Mørk hemmelighed:
1. Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt den i vandbad. Tilsæt lidt fløde. Massen vil blive fast. Lad det køle af.

Rul små kugler på størrelse med marmorkugler.

Forbered kagen:
Smør formene med smør. Først kommes lidt tærtedej i formen og så hældes lidt “mørk hemmelighed” i og der fyldes op med dejen. Formen skal være ca. ¾ fuld. Bag kagerne, tag dem straks ud af formen og arranger dem på pladen sammen med karamelchokolade saucen.

Karamelchokolade sauce:
1. Del vaniljestangen i halve på langs.

2. Put alle ingredienser undtagen Grand Marnier i en lille gryde og kog blandingen til en tyk sirup.

3. Krydr med Grand Marnier til slut.

Vil du prøve en anden klassisk chokoladekage? Se evt. også den populære kiksekage.

GD Star Rating
loading...

Skriv et svar

  1.  

    |