- Din guide til dessert opskrifter

Dessert opskrift

sep
09

Fransk chokoladekage

Oprettet af admin on september 9th, 2012 at 1:27 pm

Nogle gange er det tilladt at unde sig selv noget ekstra godt. Denne opskrift på den eksklusive franske chokoladekage giver dig netop det, noget ekstra. Chokoladekagen er saftig og samtidig tung og med en vidunderlig smag af mørk chokolade og kan være en pragtfuld afslutning på et stort måltid. Chokoladekagen tager cirka 45 minutter at lave og portionen er til 8 personer.

Du skal bruge følgende ingredienser:

Chokoladekagen:
120 g mørk chokolade
150 g smør
4 æg
60 g mel
150 g sukker

Chokolade glassur:
100 g Smør
2 spsk stærk kaffe
150 g strøsukker
2 spsk kakao
1 ½ tsk vanille ekstrakt

Drys:
3 spsk flormelis


Sådan sammensætter du den franske chokoladekage:

1. Forvarm ovnen til 200 grader og find en rund kageform på cirka 20 cm i diameter frem.

2. Smelt smørret med chokolade i en gryde. Pisk æg, mel og sukker  sammen i en skål og tilsæt chokolade/smør blandingen under konstant omrøring. Pisk blandingen nogle få minutter med en blender.

3. Hæld dejen i en velsmurt form og bag i ovnen i ca 30 minutter.

Hvis kagen er lidt klistret i midten – er det bare den måde, det bør være! Afkøl kagen i formen.

Chokolade glassur
4. Smelt smørret og lad det køle af, inden du blander i resterende ingredienser de. Påfør et tykt lag af chokoladecremen over kagen og drys med lidt sigtet flormelis på toppen.

Se evt. også alle vores chokoladekage opskrifter eller den populære kiksekage.

GD Star Rating
loading...

Skriv et svar

  1.  

    |