- Din guide til dessert opskrifter

Dessert opskrift

jan
14

Dronningen af ​​Saba chokoladekage

Oprettet af admin on januar 14th, 2012 at 4:21 pm

dronningen af saba chokoladekageDronningen af Saba er en chokoladekage med alt! Mandler, mørk chokolade og kaffe. Og med en skindende chokoladeglasur! Mums!

Du skal bruge følgende ingredienser til at lave Dronningen af Saba chokoladekage:

125 g madlavningschokolade
2 spsk stærk kaffe
100 g smør
160 g sukker
3 stk æg
75 g hakkede mandler
60 g mel

Glasur:
125 g madlavning chokolade
2 spsk stærk kaffe
75 g smør

Pynt:
12 stk. mandler

Sådan laver du chokoladekagen:


1. Smelt chokolade i kaffen. Pisk æg og sukker luftigt. Rør smeltet chokolade, mandler og mel i. Hæld dejen i et smurt fad og bag kagen på nederste hylde ved 175 grader i ca. 25 minutter. Chokoladekagen må gerne være lidt “underdone”, så er den er saftig og god.

2. Afkøl kagen i 10 minutter i formen. Ta chokoladekagen ud af formen og lad den ligge på en rist mindst 1 time før glasur påføres.

3. Smelt chokolade til glasur i kaffen og rør smørret i i små portioner. Hæld glasur over kagen og pynt med mandler og lidt chokolade.

Springform: 24 cm i diameter (en kage på 8-10 portioner).

Skulle nogen i øvrigt undre sig over hvad Saba er, er her den forklaring, som Wikipedia bringer: “Saba var et rige i Arabien eller Afrika, der omtales i fortællingerne om dronningen af Saba, der besøgte kong Salomon. Det er uvist om Saba lå i hvad der i dag er Yemen eller Ætiopien, men det er muligt at det strakte sig over begge områder”. Så fik vi vidst det på plads 🙂

Se evt. også alle vores chokoladekage opskrifter.

GD Star Rating
loading...

Skriv et svar

2 Responses to Dronningen af ​​Saba chokoladekage

  1.  

    |

  2. Karin Rasmussen |

    Det er meget smør der skal til at smøre fadet (100 gr. )??

    GD Star Rating
    loading...
    • 100 gram til at smøre fadet? Det står der vidst ikke nævnt nogen steder…? 🙂 Eller misforstår jeg spørgsmålet?

      GD Star Rating
      loading...