- Din guide til dessert opskrifter

Dessert opskrift

nov
07

Daim lagkage

Oprettet af admin on november 7th, 2011 at 7:29 pm

En Daim lagkage er en virkelig lækker is lagkage, som alle vil kunne lide.

Du skal bruge følgende ingredienser til en Daim lagkage:

Bunden:
3 æggehvider
150 g. sukker
150 g. mandler

Is:
3 pasteuriserede æggeblommer
½ dl. sukker
ca. 3 dl. piskefløde
120 g. Daim

Sådan laver du Daim lagkagen:


Først skal bunden laves. Æggehviderne piskes sammen med sukker til man har en stiv marengs. Vend forsigtig de blendede mandler i. Hæld dejen i en god smurt rund form på omkring 24 cm. – gerne med bagepapir i bunden. Bunden bages ved 170 gr. i ca 40 min. på nederste ribbe… hvorefter den afkøles.

Dernæst er det isens tur. For at lave isen skal æggeblommer og sukker piskes sammen til en slags æggesnaps. Pisk fløden til en tyk flødeskum og vend den let i æggesnapsen. Chokoladen hakkes groft og kommes i cremen – tag noget af det fra til pynt. Læg kagen tilbage i den rengjorte form og hæld cremen over. Stil kagen i fryseren i mindst 2 timer.

Hvis kagen opbevares længe i fryseren, skal den tages ud ½ time før servering. Stil den f.eks. i køleskabet, så den stadig beholder formen og ikke begynder at smelte. Specielt i sommertiden er det en god måde at styre den på.

GD Star Rating
loading...

Skriv et svar

  1.  

    |