- Din guide til dessert opskrifter

Dessert opskrift

dec
10

Citron lagkage

Oprettet af admin on december 10th, 2011 at 2:06 pm

citron lagkageDu skal bruge følgende ingredienser til en citron lagkage:

125 g smør
4 dl mel
100 g af hasselnøddekerner
1 æg

Citroncreme:
2 citroner
4 æggeblommer
2 1/2 dl sukker
125 g smør

Marengs:
5 æggehvider
3 dl sukker
50 g mandelflager

Sådan laver du citron lagkage:

1. Smuldr smør og mel med fint hakkede hasselnødder. Bland æg i og lad dejen afkøle i ca. 30 minutter.

2. Tryk dejen ud i en tærteform. Prik huller med en gaffel og bag den ved 200 ° C i ca. 10 minutter.

3. Vask citronerne godt og riv skallen fint. Pres saften og bland det hele sammen med æggeblommer og sukker i en lille gryde.

4. Smelt smørret og bland det i æggemassen. Varm blandingen over medium varme, indtil det begynder at blive tykt. Pas på – bør den ikke koge! Hæld citroncremen i den afkølede tærtedej og spred den jævnt.

5. Pisk æggehvider og drys sukker over. Pisk indtil marengsen er stiv og blank. Spred marengsen forsigtigt oven på citroncremen og drys med mandelflager på toppen. Øg varmen i ovnen til 220 ° C og bag tærten i 8-10 minutter, indtil marengsen er gylden.

Har du alternative måder at lave citron lagkage på, som du mener er rigtig godt, hører vi meget gerne fra dig! Send en mail til info@dessertunivers.dk.

GD Star Rating
loading...

Skriv et svar

4 Responses to Citron lagkage

  1.  

    |

  2. Den lyder lækker, men hvad betyder ‘4 hver æggehvider’? Og hvad er det for en bund, man skal smøre cremen ud på? Der mangler beskrivelse af den marengsbund, som formodentlig er det, som marengsmassen skal bruges til.

    GD Star Rating
    loading...
    • Hej Helga. Tak for dit spørgsmål. Det er korrekt at der ved en fejl manglende noget i opskriften. Det beklager jeg. Jeg har i stedet fundet en ny men mindst lige så spændende opskrift på citron lagkage frem, som er fuldstændig. Jeg håber du kan lide den 🙂

      GD Star Rating
      loading...
  3. Hej,
    Hvad menes der med “4 kopper mel”, “3 kopper sukker” ?
    Hilsen Ilse

    GD Star Rating
    loading...
    • Hej Ilse.

      Det er naturligvis en fejl – kop = dl. så det er 4 dl. mel og 3 dl. sukker 🙂 Det bliver lige rettet i opskriften.

      GD Star Rating
      loading...