- Din guide til dessert opskrifter

Dessert opskrift

aug
11

Chokoladefondant

Oprettet af admin on august 11th, 2012 at 5:28 pm

Det er ikke underligt, at mange mennesker har chokolade som deres dessert favorit! Her er opskriften på chokoladefondant, der er lige så lækker rå i midten, at chokoladen løber lidt ud, når du putter skeen i det. Det er derfor vigtigt, at du er omhyggelig med bagetemperaturen og bagetiden. Du vil så finde ud af, at der er meget lidt, der smager bedre. Portionen her er til 4 og det tager ca. 45 minutter at lave.

Du skal bruge følgende ingredienser til chokoladefondant:

50 g mørk chokolade
50 g smør
2 æg
½ dl sukker
½ dl mel

Tilbehør:
1 dl fløde

Sådan laver du chokoladefondant:


1. Til denne opskrift på chokoladefondant, skal du bruge 4 – 5 forme. Forvarm ovnen til 220 ° C.
2. Bræk chokoladen i stykker. Smelt smør og put det over chokoladen. Lad det stå 2 til 3 minutter til chokoladen er smeltet. Rør smør og chokolade let sammen.
3. Pisk æg og sukker let og tilsæt chokolade blandingen. Pisk kraftigt indtil det er jævnt. Melet sigtes i og omrøres forsigtigt.
4. Smør formene og fyld dem så de er ¾ fyldte. Sæt dem på bageplade og bage i ca. 8 til 10 minutter i bunden af ovnen. NB! Tilberedningstiden kan variere alt efter typen af ovnen, så er du velkommen til at teste en først.
5. Lad gerne de lækre chokoladefondanter afkøle i formene i omkring fem minutter, før du forsigtes tager dem ud af formene og på en tallerken.
6. Pynt med friske bær og server med flødeskum eller evt. lidt is. Drys lidt melis over. Når du sætter skeen i den bløde, lækre chokolade vil det flyde ud og skaber garanteret smil på alle gæsterne. God fornøjelse 🙂



 

GD Star Rating
loading...

Skriv et svar

  1.  

    |