- Din guide til dessert opskrifter

Dessert opskrift

nov
08

Bountykage

Oprettet af admin on november 8th, 2012 at 6:33 pm

Ligesom man i nogen år har kunnet få lækre isvarianter med Mars, Twix og Bounty, kan man også få kager med nogen af disse herlige barer. Man har igennem længere tid kunne købe en Yankeekage i blandt andet Fakta, men det er altså også muligt selv at bage en lækker kage – og i dette tilfælde med Bounty. Når du laver en bountykage vil du finde finde ud af, at den faktisk smager rigtigt meget som den lækre bounty chokoladebar. Bountykagen tager cirka en time at forberede. Den kan i øvrigt fryses ned, hvis du af en eller anden grund ikke skulle kunne spise hele kagen i første forsøg 😉

Kage:
250 g sukker
250 g hvedemel
2 tsk bagepulver
¼ knivspids salt
150 g kokosmel
125 g smeltet smør
4 æg

Sukkerlage:
2 dl vand
2 dl sukker
evt. 1-2 spsk citron- eller limesaft

Chokoladecreme:
150 g mørk chokolade
2 dl piskefløde

Overtræk:
150 g mørk chokolade
30 g smør

Sådan laver du bountykage:


1. Forvarm ovnen på 180 grader.

2. Smør så en bradepande på 25 x 30 cm eller tilsvarende med smør. Alternativt kan bagepapir bruges.

3. Sukker og æg piskes indtil du får en luftig og tyk creme ud af det. Du kan fint bruge en håndmikser for at fremskynde resultatet.

4. Nu sigtes bagepulver og mel sammen og det vendes i æggemassen. Gør det for eksempel af et par omgange. Salt og kokosmel tilsættes og smeltet smør vendes i dejen lidt ad gangen.

5. Den færdige dej puttes i bradepanden og sættes midt i ovnen ca. 25 min. Du kan altid tjekke med en tandstik, om kagen er gennembagt (hænger der noget fast er den ikke nok). Når kagen er nok vendes den ud på en rist til afkøling.

6. Sukkerlagen skal nu laves og her koges vand, sukker og evt. citrussaft til en lage. Efterfølgende køles den af.

7. Nu skal chokoladecremen laves. Hak chokoladen groft. Fløden gives et opkog og den tages af varmen. Hæld chokoladen i fløden og rør rundt til massen er smeltet. Lad cremen blive kold og pisk den luftig, gerne med en håndmikser.

8. Tag nu kagen og flæk de to stykker på den lange side, og så igen, så der bliver i alt fire bunde. Skær dem evt. til, så de får afrundede hjørner. Dryp dem med sukkerlage og læg dem sammen med chokoladecreme. Stil kagen koldt 1 times tid.

9. Hak overtrækschokoladen groft og smelt den i en skål over vandbad. Tilsæt smørret og rør, til det er smeltet sammen med chokoladen. Bred chokoladeovertrækket over kagen og lav evt. ”Bountymønster” på overfladen. Stil kagen køligt, til chokoladen er stivnet.


GD Star Rating
loading...

Skriv et svar

  1.  

    |