- Din guide til dessert opskrifter

Dessert opskrift

jan
14

Appelsin og chokoladekage

Oprettet af admin on januar 14th, 2012 at 3:52 pm

Her er en opskrift på en lidt “utraditionel”  chokoladekage, som kan spises på alle tider af året, men som specielt egner sig til den søde juletid.

Du skal bruge følgende ingredienser til en appelsinchokoladekage:

Revet skal af 2 stykker appelsin
1 spsk appelsinlikør (eller 4 spiseskefulde appelsinjuice)
100 g smør
200 g mørk chokolade
4 stk æg
2 kopper sukker
1 tsk vanille
1 kop mel
50 g hakkede valnøddekerner

Sådan sammensætter du appelsinchokoladekagen:


I stedet for appelsinlikør kan du bruge appelsinjuice. 1 spsk likør = 4 spsk appelsinjuice.

1. Bland appelsinskal med likør (eller appelsinjuice). Lad det koge ind. Smelt smørret og fjern det fra varmen. Lad chokoladen smelte i smørret. Pisk æg, sukker og vanille indtil det er let og luftigt.

2. Bland appelsinblandingen sammen med smør, chokoladeblandingen og mel med nødderne. Hæld blandingen i en smurt form og bag det i ovnen ved 175 ° C i cirka 50 – 60 minutter.

3. Køl af i formen. Anbring chokoladekagen på fad og drys med flormelis.

Form: rund, 24 cm i diameter. Kagen rækker til 8 portioner.

 

GD Star Rating
a WordPress rating system

Skriv et svar

  1.  

    |