- Din guide til dessert opskrifter

Dessert opskrift

okt
09

Whiskyislagkage

Oprettet af admin on oktober 9th, 2012 at 6:40 pm

whiskyislagkageIslagkage med whisky er noget alle bør prøve, hvis man godt kan lide at eksperimentere med sin is og lave en lidt mere speciel af slagsen. Selv om man ikke nødvendigvis er whisky fanatiker, er der stadig en kage, som de fleste vil kunne nyde – specielt de voksne. Isen smager virkelig godt! Mængden af whisky i islagkagen kan naturligvis varieres alt efter smag og behag 🙂

Du skal bruge følgende ingredienser til whiskyislagkagen:

Bunden:
150 g (2 1/2 dl) mandler
150 g (2 1/2 dl) flormelis
4 stk past. æggehvider

Fyld:
80 g tørrede abrikoser
4 plader husblas
8 stk past. æggeblomme
150 g strøsukker
1 ½ dl whisky
3 dl piskefløde
Høvlet chokolade til pynt

Sådan laver du din whiskyislagkage:


1. Kværn mandlerne. Bland sammen med flormelis. Pisk æggehviderne og bland dem omhyggeligt i. Bag i smurt bageform, 22-24 cm i diameter, ved 160 ° C i 30-40 minutter. Afkøl bunden.

2. Skær abrikoser i strimler og mariner dem i whisky – gerne i et par timer.

3. Lad husblasen ligge i koldt vand, så længe som anvist på pakningen.

4. Pisk æggeblommer og flormelis til det er luftigt. Tilsæt whisky og halvdelen af abrikosstrimlerne.

5. Klem vandet ud af husblasen og opløs pladerne i 1/2 dl kogende vand. Hæld det i æggeblandingen. Bland pisket flødeskum i.

6. Hæld cremen over kagebunden og placer i fryseren i 3-4 timer.

7. Tag kagen ud af fryseren 15 minutter før det serveres. Pynt med resten af abrikosstrimlerne og eventuelt høvlet chokolade.


 

GD Star Rating
loading...

Skriv et svar

  1.  

    |