- Din guide til dessert opskrifter

Dessert opskrift

nov
08

Tiramisu

Oprettet af admin on november 8th, 2011 at 3:59 pm

Tiramisuen er godt gennemvædet med flere slags alkohol, så desserten passer nok bedst til voksne gæster.

Du skal bruge følgende ingredienser til Tiramusi:

Sukkerbrød:
12 stk æg
4 kopper sukker
7 dl mel
2 tsk bagepulver

Ostecreme:
8 stk husblas
14 stk æggeblomme
3 kopperpulveriserede sukker
500 g naturlig flødeost
6 spsk cognac
Revet appelsinskal af ½ pakke appelsin
2 spsk kakao pulver
Reven citronskal af ½ stk citron

Indhold :
1 kop stærk kaffe
1 kop sherry eller portvin
4 spsk cognac
ca. 50 g chokolade

Sådan laver du Tiramisu:


1. Pisk æg og sukker, indtil det er stiv og luftigt. Blandt mel og bagepulver sammen og rør det i æggemassen. Bages i to smurte former, 24 cm. i diameter,. ved 160 ° C i 45 minutter. Afkøl sukkerbrødene på en rist.

2. Husblas lægges i blød i koldt vand i 5 minutter. Pisk æggesnaps af æggeblommer og flormelis. Bland naturlig flødeost, cognac og lidt revet appelsin og citron skræl.

3. Tag huslbasen og pres vandet ud. Kog ½ dl vand. Tag gryden fra pladen. Tag husblas pladerne op en efter en og pres forsigtigt vandet ud. Rør dem i det varme vand indtil helt opløst, før den næste post tilføjes. Hæld gelatineblandingen i flødeost i en tynd stråle under hurtig omrøring.

4. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt ind i flødeost uden at luften i æggehviderne røres ud. Sæt koldt i 10 minutter.

5. Skær sukkerbrød i flager. Tilføj skiftevis sukkerbrød, ostecreme og chokoladedrys i lag i en eller to forme dækket med plastik. Sæt desserten i fryseren indtil næsten frossen.

6. Tag desserten ud og skær i det korrekte antal portioner. Sæt alle dele på en bakke og sæt i køleskab indtil servering.

Læg et stykke kage på hver dessert tallerken og drys dem med kakao og revet chokolade på toppen.

GD Star Rating
a WordPress rating system

Skriv et svar

  1.  

    |