- Din guide til dessert opskrifter

Dessert opskrift

nov
04

Cremet Appelsindessert

Oprettet af admin on november 4th, 2011 at 4:34 pm

Du skal bruge følgende ingredienser til en Cremet Appelsindessert:

4 mellemstore appelsiner
1 tsk olie
300 g flødeost
2 store æg, hvide og blommer for sig
1 æggehvide
1½ dl flormelis
1 spsk maizena

Portionen rækker til 6.

Sådan laver en Cremet Appelsindessert:


Opvarm ovnen til 225 grader
Riv appelsinskallen fint på 2 af appelsinerne. Skræl alle appelsinerne med en kniv så de bitre hinder fjernes. Skær appelsinerne i skiver på tværs af bådene.
Pensl 6 små ovnsikre portionsskåle (a ca 1½ dl) med olie. Pisk ost, æggeblommer og den halve mængde flormelis sammen med maizena og appelsinskal.
Psik æggehviderne til stift skum. Tilsæt den resterende del flormelis og pisk det til marengsmasse. Vend den i osteblandingen lidt af gangen.
Læg appelsinskiverne i bunden og langs kanterne på formene og hæld marengsmasse i. Hæld vand i en bradepande, så det når halvvejs op ad formene. Læg et stykke bagepapir over. Sæt formene i ovnen til fyldet er stivnet. Ca. 15-20 minutter.
Tag formene ud af vandbadet og lad dem køle af ca. 5 min. inden de vindes ud på en tallerken. Servér desserten straks.

Hvis du ønsker at lave desserten noget lettere kan du vælge at anvende en flødeost med maks 16% fedtindhold, f.eks. Philadelphia light.

GD Star Rating
loading...

Skriv et svar

  1.  

    |