- Din guide til dessert opskrifter

Dessert opskrift

jan
15

Panna Cotta med bærsauce

Oprettet af admin on januar 15th, 2012 at 1:27 pm

panna cotta med bærsaucePanna Cotta er en italiensk dessert som på dansk kan kaldes en vanille budding eller vanille mousse. Dette er en lille variation, hvor der er brugt kvark i stedet for fløde.

Du skal bruge følgende ingredienser til Panna Cotta med bærsauce:

2 ½ dl sødmælk
3 spsk sukker
3 stykker husblasark
3 delvanille ostemasse (1 bæger = 3 dl)

Bærsauce:
½ dl vand
½ kop sukker
50 g hindbær
50 g blåbær
50 g brombær
50 g rips
Frisk citronmelisse til pynt

Sådan sammensætter du Panna Cotta med bærsauce:


Kog mælk og sukker uden låg. Opløs husblasark i koldt vand i ca. 5 minutter. Klem vandet godt ud og smelt husblassen i den kogende mælk. Afkøl mælken til stuetemperatur, og fjern eventuelle lag og rør vanille ostemassen i. Fordel indholdet i små individuelle forme eller glas og placer dem så koldt at Panna Cottaen hærder (ca. 4 timer).

Bærsauce:
Kog vand og sukker. Tilsæt sukkerlaget og bær i en blender eller foodprocessor og blend til du får en jævn sauce. I opskriften er nævnt håndbær, blåbær, brombær og rips, men har du andre bær, kan du bruge dem i stedet.

Hæld Panna Cottaen ud på tallerkener eller fine glas som vist på billedet, hæld bærsaucen på og pynt med lidt citronmelisse.

GD Star Rating
loading...

Skriv et svar

  1.  

    |