Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/dessertunivers.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/dessertunivers.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/dessertunivers.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600
Dessertunivers.dk

- Din guide til dessert opskrifter

Dessert opskrift

jan
15

Karamelbudding

Oprettet af admin on januar 15th, 2012 at 1:13 pm

karamelbuddingKaramelbudding er ikke svært at lave men den skal gerne laves mindst én dag i forvejen. Dette kan give en god fordel, hvis du venter gæster og ikke har tid til at stå og lave en dessert lige inden gæsterne kommer.

Du skal bruge følgende ingredienser til en karamelbudding:

2 dl sukker
3 dl piskefløde
3 dl fløde
3 dl sødmælk
5 spsk sukker
1 stk vanillestang
7 stk æg
2 dl piskefløde

Sådan laver du en karamelbudding:


Put sukker i en 1½ liter eller 2-liters gryde og sæt den på et middelvarm kogeplade. Varm sukkeret op mens gryden rystes forsigtigt. Når sukkeret er begyndt at karamellisere og bliver kastanjebrunt, røres forsigtigt i sukkerblanding. Sørg for, at sukkeret ikke bliver brændt. Drej formen så sukkerblandingen bliver fordelt jævnt op ad kanterne og bunden af formen. Sæt formen på køl.

Kog mælk, fløde og sukker sammen med den delte vanillestang. Lad det afkøle lidt og rør let sammenpiskede æg i. Si blandingen i ned den afkølede form. Lad formen stå i 10 minutter inden den anbringes i vandbad i ovnen (blandingen “sætter” sig og forhindrer luftbobler).

Kog karamelbuddingen ved 125 ° C i et vandbad i ca 2-3 timer. Hen mod slutningen af ​​kogetiden du kan føle med bagsiden af ​​en fugtig ske på overfladen for at se, om den er fast. Hvis den er det, er buddingen klar.
Køl derefter af i formen til næste dag. Løsn buddingen langs kanten af ​​formen og placér det på et fad med sider. Server buddingen med flødeskum.

GD Star Rating
loading...

Skriv et svar

  1.  

    |