- Din guide til dessert opskrifter

Dessert opskrift

nov
22

Creme Brulée

Oprettet af admin on november 22nd, 2011 at 5:33 pm

Her følger en virkelig lækker Creme Brulée opskrift. Portionen er til 4-6 personer. Du skal bruge følgende ingredienser.

Frugtfyld:
12-16 blommer eller abrikoser
1 vanillestang
100 g sukker
6 portionsforme (små kokotter)

Creme Brulée:
5 dl piskefløde
5 æggeblommer (mellemstore)
100 g sukker
1 vanillestang

Sådan laver du Creme Brulée:


Frugtfyldet:
Flæk blommerne/abrikoserne og læg dem i et ovenfast fad. Flæk vanillestangen og skrab kornene ud. Drys sukker, vanille og den flækkede vanillestang ned mellem frugterne. Bag frugterne i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter til frugterne er netop møre.

Hæld sukkerlagene fra (server den evt. til). Fordel den bagte brugt i portionsskålene.

Creme Brulée:
Flæk vanillestangen og skrab kornene ud. Kom fløde, vanillekorn, vanillestang og sukker i en gryde og kog dem sammen i 10 minutter. Det skal simre. Ikke buldrekoge. Lad fløden køle af til den af lunken. Fisk vanilletangen op.

Rør æggeblommerne sammen i en skål. Hæld den lunkne fløde op i. Mens du rører skal det ikke piskes. Hæld cremen i formene.

Creme Bruléen skal bages i et vandbad ved 110-120 grader. Gør sådan: Placér formene i en lille brædepande. Sæt dem i ovnen og hæld kold vand ved der går halvt op til formene. Bag dem ca. i 45 minutter til cremen er akkurat fast. Den skal ikke være helt stiv men må heller ikke være flydende. Tag dem ud og stil dem i køleskabet i mindst et par timer. De skal være helt kolde.

Lige inden servering: Tænd ovngrillen, drys overfladen nævnt med sukker. Den skal dækkes, men med et tyndt lag. Sæt formene ind så nær grillelementerne som muligt til sukkeret smeltes og karameliseres. Cirka 2-3 minutter. Pas på: Pludselig går det stærkt og sukkeret må ikke blive branket!

GD Star Rating
loading...
Creme Brulée, 9.0 out of 10 based on 1 rating

Skriv et svar

One Response to Creme Brulée

  1.  

    |