Budding & Fromager

jan
15

Panna Cotta er en italiensk dessert som på dansk kan kaldes en vanille budding eller vanille mousse. Dette er en lille variation, hvor der er brugt kvark i stedet for fløde. Du skal bruge følgende ingredienser til Panna Cotta med bærsauce: 2 ½ dl sødmælk 3 spsk sukker 3 stykker husblasark 3 delvanille ostemasse (1 bæger = 3 dl) Bærsauce: ½ dl vand ½ kop sukker 50 g hindbær 50 g blåbær 50 g brombær 50 g rips Frisk citronmelisse til pynt […]

jan
15
Posted by admin at 1:13 pm

Karamelbudding er ikke svært at lave men den skal gerne laves mindst én dag i forvejen. Dette kan give en god fordel, hvis du venter gæster og ikke har tid til at stå og lave en dessert lige inden gæsterne kommer. Du skal bruge følgende ingredienser til en karamelbudding: 2 dl sukker 3 dl piskefløde 3 dl fløde […]

nov
22
Posted by admin at 5:33 pm

Her følger en virkelig lækker Creme Brulée opskrift. Portionen er til 4-6 personer. Du skal bruge følgende ingredienser. Frugtfyld: 12-16 blommer eller abrikoser 1 vanillestang 100 g sukker 6 portionsforme (små kokotter) Creme Brulée: 5 dl piskefløde 5 æggeblommer (mellemstore) 100 g sukker 1 vanillestang Sådan laver du Creme Brulée: Frugtfyldet: Flæk blommerne/abrikoserne og læg dem i […]

nov
22
Posted by admin at 5:22 pm

Specielt i juletiden er Ris a la Mande voldsomt populært i Danmark, og du finder stort set ikke en julefrokost uden Ris a la Mande. Du skal bruge følgende ingredienser til Ris a la Mande. Portionen er til 6 personer: 1 vanillestang 125 g grødris 1 dl sødmælk 150 g mandler 1/2 liter piskefløde 3 […]

nov
21
Posted by admin at 8:29 pm

Du har ikke glemt hvor godt det smager med en frisk citronfromage til dessert, vel? Du skal bruge følgende ingredienser til citronfromage: 5 stykker husblas ark 6 stk pasteuriserede æg 150 g flormelis 3 dl fløde Fint revet skal og saft af 2 citroner Sådan laver du citronfromage: 1. Husblas lægges i blød i koldt vand, 5-6 minutter. 2. Riv citronskallen og pres saften ud. Seperer æg og pisk æggeblommer med halvdelen af ​​flormelisen. Pisk æggehviderne stive med resterende […]

nov
09
Posted by admin at 8:10 pm

Panna Cotta er en italiensk dessert baseret på fløde og vanilje. Desserten er let at tilberede og smager meget godt. Server den med hindbær sauce, så bliver det en lidt syrlig og endnu bedre. Du skal bruge følgende ingredienser til Panna Cotta: 4 ½ stykker husblas 2 x vanillestang 7 ½ dl piskefløde 2 ½ dl sukker Hindbær sauce: 1 pakke (225 g) frosne hindbær 100 g flormelis 2 spsk citronsaft Sådan laver du Panna Cotta: 1. Put husblasen i koldt vand i 5 minutter. Skyl godt og pres vandet ud. 2. Skær vanillestangen […]

nov
08
Posted by admin at 4:33 pm

Du skal bruge følgende ingredienser til en chokolade mousse: 2 dl fløde 225 g Kakaochokolade 4 stk æggeblomme 2 stk æggehvider 100 g melis Husk at bruge pasteuriserede æg! Æggene skal gerne have stuetemperatur. Sådan sammensætter du din chokolade mousse: 1. Pisk fløden til blød cremet masse og sæt koldt. 2. Smelt chokoladen forsigtigt i et vandbad. Brug lav temperatur og rør lidt ind imellem. […]