- Din guide til dessert opskrifter

Dessert opskrift

nov
07

Appelsiner med karamel

Oprettet af admin on november 7th, 2011 at 9:46 am

Du skal bruge følgende ingredienser til appelsiner med karamel. Du skal vælge nogen saftige appelsiner med tyk skal som f.eks. Navel appelsiner. Skær eventuelt appelsinerne i tynde skiver og sæt stykkerne sammen med tandstikkere før karamellen hældes over.

12 appelsiner
175 g sukker
1½ dl vand

Sådan laver du appelsiner med karamel:


Skræl et tyndt lag af skallen på én af appelsinerne og skær skallen i tynde strimler. Kom strimlerne i en lille kasserolle med kogende og lad dem koge i 2-3 minutter eller indtil de er bløde. Lad strimlerne dryppe godt af og læg dem til side.
Skræl omhyggeligt appelsinerne med en skarp kniv og fjerne den hvide hinde. Læg de skrællede appelsiner i et ildfast fast. Drys de tynde strimler appelsinskal over appelsinerne.
Hæld sukker og vand i en kasserolle og varm lagnsomt op under konstant omrøring indtil sukkeret er helt opløst. Bring blandingen i kog og lad den koge, indtil den bliver til gylden karamel. Pas på, at karamellen ikke bliver for mørk idet den vil fortsætte med at koge efter at kasserollen er taget af varmen.
Hæld karamellen over appelsinerne og stil til afkøling. Dæk herefter fadet til og stil det i køleskabet natten over. Inden servering arrangeres appelsinerne på desserttallerken og der serveres flødeskum til.

Portionen er til 12 pesoner.

GD Star Rating
loading...

Skriv et svar

  1.  

    |